Donderdagavond was mijn favoriete Latina Michelle op bezoek om een avondje fijn te koken en gezellig bij te kletsen.
We hebben lekker zomers en exotisch gekookt.
Het doet soms zo deugd om op grijze, sombere dagen toch te doen alsof het al zomer is.
Shakira en andere shake-muziek opzetten, en gewoon in de keuken de zon al naar binnen te halen.
Frisse smaken, prachtige kleuren, supersimpel, all natural, gezond, geen moeite & vrolijk smodder eten!
1. GUACAMOLE & BONENPUREE
De guacamole en bonenpuree willen we supersmeuïg om te contrasteren met de frisse crunchyness van de groentjes. Daarom gewoon 2 rijpe avocado’s (voor drie personen) samen met het sap van 1/2 – 1 limoen helemaal zacht pletten met een vork. Kruiden met lookpoeder en cayennepeper.
Een blik uitgelekte rode bonen even koken in twee tassen kokosmelk. Wanneer de bonen helemaal zacht zijn, mixer erdoor tot je een smeuïge puree hebt.
2. DE GROENTJES
Paprika’s in ‘bootjes’ snijden, zodat ze al ‘lepel’ kunnen functioneren. Kerstomaatjes halveren. De bladen van een ijsbergsla heel laten, zodat die ook kunnen functioneren als ‘tortilla’.
3. PIKANTE KOKOSCREME
Gebruik goede kokosmelk! Wij gebruiken de kokosmelk uit brik van de delhaize, en waren er heel content van! Meng een paar eetlepels van het ‘harde’ deel, en roer hier véél lookpoeder en currypoeder onder, samen met wat peper.
4. SCAMPI’S
We kookten de scampi’s, in plaats van ze te bakken, en ze smaakten heerlijk! Gewoon een diepe pan nemen, en de scampi’s ongeveer een minuut in water koken, tot ze gekleurd zijn. Hou de scampi’s in de gaten want ze zijn heel snel gaar! Water afgieten en kruiden met peper en zout.
5. KLAAR
Eten zoals u zelf wilt… Iedereen aan tafel eet hoe en wat ie wilt. Een paprikabootje, met de kokos-lookcreme met een scampi, of een vierde (echte) tortilla met kerstomaatjes en guacamole, een slablad vullen met de bonenpuree, guacamole, kerstomaatjes, schijfjes paprika en scampi’s tot een heerlijk vullende tortilla of… Laat u maar helemaal gaan, want het is superlekker en gezond! Cheers!