Dag 15 – Carbonara anders met een heerlijk frisse salade

IMG_2779

 

Gisterenavond moest alles snel snel gaan,

want bibi moest nog op de zumba geraken …

De redding: Jamie in 15 minuten.

De uitdaging: het gerecht daadwerkelijk in 15 minuten koken.

Ik had er uiteindelijk iets meer als 20 voor nodig, en heb me goed gehaast. De ingrediënten zijn niet helemaal hetzelfde, maar er wel op geïnspireerd

In se is het wel een heel lekker, snel en supereenvoudig gerechtje!

Bibi had echter beter moeten nadenken,

en raad u bijgevolg niet aan om naar de zumba te gaan 5 minuten nadat je dit op hebt.

Na 50 minuten, bij het voorlaatste liedje kwamen de buikkrampen dan toch.

Ik ga verder niet in detail, maar heb wel mijn lesje geleerd,

In’t vervolg pas eten nà de zumba :-).

Tis een spaghetti carbonara, maar dan anders,  lichter en frisser en  zeker niet zo’n zware kost.

Een aanrader! Zéker met dat njammie slaatje erbij!

Ingrediënten voor 2 personen:

– De salade:

  • 12 gram pijnboompitten
  • Stronkje witloof
  • Salade
  • 1 appelsien
  • 1 grote handvol verse spinzaie
  • parmezaanse kaas (of manchego ofzo)
  • olijfolie
  • honing
  • wittewijnazijn

– De pasta

  • 150 gram spaghetti
  • 35 gram pikante Italiaanse gedroogde worst/ chorizo …
  • 1/2 rode peper
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 1/3 limoen
  • 1 grote eetlepel magere yoghurt

 

Het recept:

Rooster de pijnboompitten in een grote koekenpan, op een matig vuur. Hussel ze regelmatig door elkaar.
Kook de spaghetti in gezouten kokend water. Wanneer je tijdens het recept merkt dat je pasta gaar is, afgieten en even husselen onder koud water zodat ie niet gaat plakken. Hou een kopje kookvocht apart.

Snij de witloof in dunne schijfjes.Meng met de spinazie en wat gehakte salade in een slakom. Schil de appelsien en snij die  in dunne plakjes en meng onder de salade. Jamie zegt een beetje verse munt, ik denk mmm maar had het jammer genoeg niet in huis. Schaaf over de salade wat parmezaan en strooi er de pijnboompitjes over.

Maak een vinaigrette door 1 eetlepel azijn te mengen met 1 eetlepel olijfolie en 1/2 theelepel vloeibare honing, op smaak brengen met peper en zout. Nog even aan de kant zetten.

De gedroogde worst in fijne plakjes snijden, de spaanse peper fijnhakken, de knoflook persen en dit met 1 theelepel olijfolie in een koekenpan roerbakken. Kruiden met rozemarijn en peper. Roerbakken totdat de look goudbruin ziet.

Ondertussen klop je het ei onder de yoghurt en het sap van 1/2 – 1/3 limoen, samen met wat geraspte parmezaanse kaas.

 

Hussel de pasta samen met het eimengsel in de pan op een klein vuurtje. Eventueel een beetje aanlengen met hetkookvocht. Op smaak brengen met peper en zout.

De salade mengen met de dressing. Klaar!

Simple as it gets!

 

Dikke kus,

Isabel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s