Dag 14 – Spicy Tuesday

IMG_0617

 

HEET zo HEET!

Maar wel van dat lekker heet…!

Dit recept is een dikke aanrader voor alle pikantliefhebbers!

Maar hou zeker een serviette klaar, want smossen is incluis.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram mager lamsgehakt (goedkoop bij de Turkse slagerij!)
  • 1 theelepel garam masala. Moest je dat niet in huis hebben,  een mengsel naargelang wél aanwezig in huis: een beetje cayennepeper, een beetje koriander, een beetje kaneel, een beetje kurkuma, een beetje currypoeder, een beetje gemberpoeder en een beetje komijn :-).. go wild! We gaan voor een lekker spicy oosters smaakje
  • 1/2 rood pepertje
  • 2 lente-uitjes of 1/2 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • koriander
  • peper & zout
  • 300gram passata
  • de groenten voor de salade – naar smaak – salade, komkommer, tomaat, paprika
  • indien in huis, zijn radijsjes hier heel lekker bij
  • olijfolie
  • citroen
  • 2 tortilla’s
  • 2 theelepels harissa
  • 2 eetlepels magere yoghurt

Het recept:

De salade:

  1. Snij de groentjes voor de salade, en meng ze voor in de slakom of op een snijplank.
  2. Op het einde bedruppelen met olijfolie en citroensap & kruiden met peper en zout
  3. In een apart kommetje de harissa door de yoghurt roeren
  4. Simpel as hell

De saus

  1. Het rode pepertje fijnhakken, het sjalotje/de lente uitjes fijnsnijden, de knoflook persen
  2. In  2 theelepels olijfolie aanbakken in een sauspannetje
  3. Doe er dan de passata bij.
  4. Voor een beetje bittere punch zorgt een snuifje saffraan eventjes geweekt in een bodempje kokend water. Het geheel bij de saus roeren. Natuurlijk niet verplicht. (Niet iedereen heeft altijd saffraan in huis, en dat kost nogal eens iets!)
  5. Kruiden met goed veel koriander, peper en zout
  6. Aan de kook brengen en even laten doorkoken. Eventueel wat water toevoegen.

De gehaktballetjes

  1. Meng het gehakt met de garam masala/alle kruiden
  2. Voeg eventueel 1 ei toe als het gehakt niet goed ‘plakt’.
  3. Kneed het gehakt met vochtige handen in 8 balletjes
  4. Bak de balletjes in een warme pan met 2 theelepels olijfolie tot ze rondom goudbruin zijn.
  5. Voeg de gehaktballetjes bij de saus

Smullen & smossen:

Tortilla opwarmen, besmeren met de yoghurt-harisa, slaatje ertussen, gehaktballetjes (indien mogelijk) ertussen proppen, tomatensaus erover.. smullen en smossen maar! Njam 😉

 

Dikke kus,

 

Isabel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s