Dag 13 – Rijst met paprika en kip!

IMG_2756

Op algehele aanvraag van mijn collega’s…

die blijkbaar allemaal ’s maandags willen beginnen met iets lekker gezonds en mager,

maar dan toch gezellig verjaardagstaart smikkelden 😉 ..

Dit is een typisch gezond gerechtje dat mama maakte, toen wij nog klein waren.

En het was (vooral voor mij) een geliefd gerechtje !

Op mijn verjaardag moest het altijd “paprika en kip” zijn.

Dus ook voor kinderen is dit een ideaal recept:

lekker zoet, lekker smeuïg, lekker lekker.

(Voila, alvast een antwoord op het verzoek van mijn favoriete au pair van de wereld – Sara.)

Voor al de healthbunnies onder ons – ik deed de counting al voor jullie: 550 kcal voor een portie zonder wijn en zonder amandelen, 600 kcal voor een portie zonder amandelen, 65O kcal voor een portie mét wijn én amandelen. Check!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • -zakje van 125 gram bruine rijst
  • 300 gram kippenblokjes
  • 1 & 1/2 rode paprika
  • 1 oranje/gele paprika
  • 2 tomaten
  • 1/2 ajuin
  • 1 tl canderel/stevia
  • tijm & rozemarijn
  • peper & zout
  • bouillonblokje
  • ev. 1 glas droge witte wijn
  • ev. 2 tl. amandelschilfers
  • 4 tl. olijfolie

Het recept:

  1. Zet water op om te koken om de rijst te koken.
  2. Stoof de gesnipperde ui in 2 theelepels olijfolie op een middelhoog vuur  in een vrij diepe pot (met deksel – maar eerst zonder deksel) tot de ui zacht en lichtbruin is.
  3. Snij de paprika in reepjes en roerbak deze samen met de ui nog een tiental minuutjes.
  4. Maak een kruisje in de tomaten en doop ze een halve minuut in het kokend water totdat de schil loskomt. Haal de tomaten uit het water. Schil ze en snij ze in kleine blokjes.
  5. Voeg de blokjes tomaten toe aan de paprika’s, samen met de nepsuiker en kruiden met peper.
  6. Laat het geheel een twintigtal minuutjes sudderen, en roer regelmatig totdat de paprika zacht is en de saus ingedikt. Als de saus te dik wordt, voeg je het glas witte wijn/ een glas water toe, en zet je af en toe de deksel op de pot. Het geheel mag lekker smeuïg worden.
  7. Voeg ondertussen een blokje bouillon en het zakje rijst toe aan het kokende water. Laat de rijst koken gedurende de voorgeschreven tijd (in casu 20 min.)
  8. Ondertussen ook de kip grillen: Eerst de kippenblokjes in een kommetje omroeren met 2 theelepels olijfolie, 1 theelepel gedroogde (of gehakte) rozemarijn, 1 theelepel gedroogde (of gehakte) tijm, peper en zout.  Vervolgens de blokjes grillen in een hete grillpan. Geregeld omroeren totdat ze rond om rond goudbruin zijn.
  9. De kip bij de paprikasaus roeren. De rijst ofwel apart opdienen, ofwel er ook doorheen roeren.
  10. Voor een lekkere crunch raad ik je toch aan er 2 theelepels amandelschilfers over te strooien! Dat maakt het af!
  11. Tabasco naar smaak
  12. Smullen!

Dikke kus!

Isabel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s